Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
  • Opel
  • Subaru
  • Isuzu
  • Opel Professional

Elbilar, laddhybrider och hybrider

När det kommer till bilar som helt eller delvis drivs på el så finns det olika alternativ. Det pratas om elbilar, laddhybrider och hybrider och det finns såklart en hel del skillnader.

Elbil

Elbil som förkortas EV (electric vehicle) drivs helt av batterimotorer och saknar en fossildriven bränslemotor. Räckvidden på elbilar varierar beroende på modell och märke.

Köper man en elbil så är det viktigt att tänka på laddmöjligheter och hur man använder sitt fordon, samt att man får planera sin körning efter laddning. Det är ett måste att ha en ordentlig laddbox hemma.

Laddhybrid

Laddhybrid förkortas PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) och ibland PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) och kör endast på el kortare sträckor. Därefter har man oftast en bensinmotor som tar över. Här varierar räckvidd och möjligheten att styra om det är batteri- eller bränslemotorn som ska driva bilen. Ofta kan man själv, på enkelt sätt, välja mellan olika lägen under färd såsom hybrid-, bensin- eller elektriskt läge.

Ägare av en laddhybrid, bör ha en laddbox installerad vid hemmet, för att kunna nyttja fördelen med en laddhybrid så mycket som möjligt. Med en laddhybrid är däremot inte planeringen av laddning lika avgörande, som med en ren elbil. Då det alltid finns en förbränningsmotor att använda om tillgången på el är begränsad.

Hybridbil

Hybridbil förkortas EHV (Electric Hybrid Vehicle) och drivs av både en förbränningsmotor och batteri.  Skillnaden mot en Plug-in hybrid är att batteriet i en hybridbil laddas av förbränningsmotorn under färd. Energin som uppstår vid tomgångskörning och inbromsningar används för att ladda batteriet. Hybridbilen kan inte laddas på något annat sätt och därför behövs ingen laddbox

Laddboxar

Vi har en bra bredd när det gäller laddboxar och god erfarenhet att hjälpa våra kunder på bästa sätt, genom att erbjuda en så smidig lösning som möjligt. Vill ni så  hjälper vi till med allt från behovsanalys, val av laddlösning till hjälp med kontakt för installation.

Installationen brukar ingå i priset och vi har avtal med utbildade samarbetspartners för detta. Investeringen av laddbox subventioneras av grönt rotavdrag till 50% under 2021.

Miljöbonus

Som ovan nämnt subventioneras laddboxarna av ett grönt rotavdrag upp till 50%. När det gäller bilarna, höjer regeringen miljöbonusen under 2021 för elbilar med nollutsläpp från 60.000 kr till 70.000 kr. För att styra bilköparna att välja bilar med låga utsläpp har regeringen gjort en del förändringar gällande bonus-malus.

  • Gränsen för hur mycket CO2 en miljöbonusberättigad bil får släppa ut har sänkts till 60g/km.
  • Den högsta miljöbonusen för en bil med utsläpp över noll kommer uppgå till ca. 45.000 kr.

Miljöbonusen betalas ut 6 månader efter bilens första registreringsdatum och kravet är att bilen inte bytt ägare under denna tid. Alltså måste den som står som ägare vid första registreringsdatum stå som ägare när bonusen ska betalas ut (6 månader senare), annars blir det ingen bonus.

Tveka inte att kontakta oss med dina frågor eller funderingar så hjälper vi dig!

Outback

Subaru

Subaru har ett oerhört fint renommé, kundnöjdhet och kvalitet på sin meritlista.

Läs mer

Opel

Upplev tysk ingenjörskonst med djärv design och innovation. Låt din nästa bil bli en Opel.

Läs mer

Isuzu

Isuzu har pickupen du behöver! Isuzu är en av de renaste i pickupsegmentet och då tänker vi miljö.

Läs mer

Däckhotell

Unna dig bekvämligheten att checka in dina hjul på vårt däckhotell.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Bli först med att få erbjudande, tips och nyheter.

Kontakta oss

Gäller det bokning av service, vänligen klicka här istället.